Як робити випічку будинку.


Як робити випічку будинку.

Філло або Філо – це витяжний тісто прісне і тонке, зробити тісто Філо в домашніх умовах можливо, використовуючи витяжної спосіб виготовлення тонких листів з бездріжджового тіста. Філо – тісто особливе, балканської кухні з нього готують національні страви – листкові пироги, пиріжки, на його основі роблять пахлаву, штрудель, буреки, випікають різноманітну смачну випічку з тонкого тіста. Філло в перекладі з грецької – це лист, звідси і назва тісто Філо. Також Ви можете знайти все необхідне на ресурсі solnechny.
Тісто Філо роблять шляхом тонкого розкачування листів і витягування руками, листи одержуються прозорими і дуже тонкими. Пласти розкочуються до товщини листа паперу – менше 1 мм, нагадують тонкі прозорі листя, тісто Філо ще називають листове і відносять до різновиду витяжного листкового тіста. У кондитерському виробництві для витягування тонколистового тесту Середземноморської кухні кулінари використовують машинний спосіб виготовлення.
В домашніх умовах Філо тонко і швидко розкочується на окремих аркушах пергаменту, за умови, що обрана якісна пергаментний папір, і тісто до неї прилипнути не зможе. Характерною особливістю страв з витяжного тіста є багатошаровість, при приготуванні випічки береться одразу кілька шарів Філо. Працювати з найтоншим тестом будинку, особливо тонко розкачати листи, складно. Спростити розкочування, прискорити домашній процес приготування Філо, зробити тісто швидко і смачно, якщо рецепт тіста Філо в домашніх умовах додати яйця або окремо жовтки яєць.